Friday, January 22, 2016

Thursday, January 7, 2016

SAHAM AKHIRAT

MUDAHNYA NAK DAPAT PAHALA
=========================
- tak payah keluarkan duit
- Tak payah keluarkan peluh
- Tak payah
- Tak payah
- Dengan  #SHARE je dah berlipat ganda ganjaran kita dapat.     

Apa tunggu lagi.. Share la sekarang.. Mati tak tunggu kita.. Cari bekalan sebelum kembali.

Meh  bantu kami cari dana RM 450,000  untuk menyiapkan Kompleks Tarbiyah Masjid Tajul  Ariffin. Masjid untuk pondok tahfiz

Saya tahu kerja berseorangan susah nak capai. Kita kena ada team, kena ada jentera.

Untuk maklumat lanjut boleh layari :  www.ktta.blogspot.com @ facebook : kompleks tarbiyah tajul ariffin
.
.

Cara nya :
.
Kita  perlukan 100 orang JENTERA KEMPEN untuk mencari 30 orang PENYUMBANG yang sudi untuk menderma/ sedekah/ infaq/ waqaf RM 50.00 sebulan, selama 3 bulan berturut- turut.
.
Kira- kiranya macam ni:
.
100 jentera X 30 Penyumbang = 3000 penyumbang
3000 penyumbang x RM 50 sebulan = RM150,000 sebulan
RM150,000 x 3 bulan = RM 450,000
.
Projek ini akan berjaya dalam masa 3 bulan. InsyaAllah.

Komen "JENTERA" jika berminat menjadi Jentera Kempen atau
Komen "PENYUMBANG" jika berminat menjadi Penyumbang
.
Atau boleh terus menyumbang ke akaun :
KOMPLEKS TARBIYYAH MASJID TAJUL ARIFFIN” (AK. No. 03-018-02-139182-4) BANK ISLAM MALAYSIA BERHAD, atau (AK. No: 553083202503) (MAYBANK BACHOK) atau (0308-0000378-10-1) (CIMB ISLAMIK BANK).
.
p/s: Jangan LIKE & KOMEN sahaja.. paling penting SHARE kepada seramai mungkin.
.
Jom dapatkan 10,000 SHARE

CARA RAWATAN PERUBATAN ISLAM

Demam Panas
1. Surah al-Fatihah
2. Ayat Pemecah Kebuntuan {al-Hasyr : 21-24}
3. Doa {Bismillahil Kabir ...}
4. Doa Penyejuk

Selesema
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Doa Penghilang Sakit {Baca 7X}
4. Doa Penyejuk

Penyakit Kulit
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Selawat Tafrijiyyah
4. Doa Penghilang Sakit {Baca 7X}

Sakit Kepala
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Doa Sakit Kepala {al-Waqi'ah : 19}
4. Doa {Bismillahil Kabir ...}

Sakit Sendi
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Ayat Pemecah Kebuntuan {al-Hasyr : 21-24}

Sakit Mata
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Selawat Tafrijiyyah
4. Doa Penyakit Mata
a. Doa Kesembuhan Penyakit
b. Surah Qaf : 22
c. Surah al-Qalam : 5

Buta Seluang 
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Doa Buta seluang

Sakit Mata Sebab Sihir 
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Ayat Menentang & Melawan Sihir
a. Surah Yunus : 81-82
b. Surah al-'Araaf : 118-122
c. Surah Taa Haa : 69
d. Surah al-Nissaa' : 84
e. Surah Yusuf : 64
4. Doa Menghindar Syaitan
5. Doa Penyakit Mata

Tahi Mata Berlebihan
1. Surah al-Fatihah
2. Doa Tahi Mata Berlebihan

Mata Dimasuki Benda
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Doa Penyakit Mata

Sakit Perut
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Doa Penghilang Sakit {Baca 7 Kali}
4. Doa Sakit Perut

Batuk
1. Surah al-fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Doa Penghilang Sakit {Baca 7X}

Bisa
1. Surah al-Fatihah
2. Bismillah Tujuh
3. Bismillah Lima

Sesak Nafas
1. Surah al-Fatihah
2. Ayat Kursi
3. al-Mu'awwizat (Surah al-Ikhlas, Surah al-Falaq & Surah al-Nas}
4. Surah al-Insyirah
5. Doa Melegakan Sesak Nafas
a. Surah al-An'am : 125
b. Surah al-Zumar : 22

Dada Berdebar-Debar
1. Surah al-Fatihah
2. Ayat Kursi
3. al-Mu'awwizat
4. Doa Melegakan Debaran Dada
a. Surah al-Ra'd : 28
b. Surah al-An'am : 13
c. Surah al-Syura : 33
d. Surah al-Furqan : 45

Sakit Gigi Biasa
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Doa Penghilang Sakit {Baca 7X}
4. Doa Sakit Gigi

Sakit Gigi Bernanah, Gusi Bengkak & Barah Gigi
1. Surah al-Fatihah
2. Ayat Pemecah Kebuntuan {al-Hasyr : 21-24}
3. Doa Pengecil
4. al-Mu'awwizat

Kencing Malam
1. Surah al-Fatihah
2. Ayat Pemecah {Surah al-Mukminun : 115-118}
3. Ayat Penahan {Surah Hud : 44}

Cirit-Birit
1. Surah al-Fatihah
2. Selawat Syifa'
3. Selawat Tafrijiyyah
4. Doa Penghalang sakit {Baca 7X}
5. Doa Sakit Perut

(Sumber rujukan darussyifa malaysia)

Sunday, August 9, 2015

KELEBIHAN BERZIKIR

Kelebihan Berzikir.
1.Menjauhkan diri daripada syaitan dan menghancurkan
kekuatannya.
2. Menyebabkan seseorang cinta kepadanya.
3. Menjauhkan rasa kegelisahan dan kesedihan hati.
4. Menjadikan hati lapang, gembira dan berseri-seri.
5. Menguatkan tubuh dan hati.
6. Menjadikan cahaya dalam rumah.
7. Menarik rezeki.
8. Mendapat kehebatan dan kegagahan (berkarisma &
berwibawa)
9. Zikir adalah sarana bagi kembali kepada ALLAH dan
membuat seseorang itu berserah diri kepada-Nya.
10. Mendekatkan seseorang kepada ALLAH.
11.Zikir adalah pintu makrifat kepada ALLAH.
12. Dengan berzikir, kehebatan dan kebesaran ALLAH dapat
masuk ke dalam hati.
13. Zikir membuatkan kita ingat pada ALLAH.
14. Zikir dapat menghidupkan hati.
15. Zikir adalah makanan bagi hati dan nurani.
16. Menjauhkan diri dari kesusahan dan kesalahan.
17. Menjauhkan diri dari perasaan takut dan was-was.
18. Apabila seseorang berzikir mengingati ALLAH, empat
penjuru ‘Arasy berzikir mengingatinya.
19. Apabila seseorang berzikir mengingati ALLAH pada waktu
senangnya, ALLAH mengingatinya pada saat dia berada dalam
kesusahan.
20. Zikir adalah sarana bagi menyelamatkan diri daripada
azab ALLAH.
21. Dengan berzikir, lidah seseorang jauh daripada ucapan-
ucapan keji seperti mengumpat, memaki, berbohong,
perkataan kotor dan juga perkataan sia-sia.
22. Majlis zikir adalah majlis malaikat, manakala majlis lalai
dan sia-sia adalah majlis syaitan.
23. Dengan berzikir, seseorang menjadi lebih bahagia dan
baik.
24. Pada hari kiamat, orang yang selalu berzikir terhindar
daripada bencana dan penyesalan.
25. Zikir adalah pohon di syurga.
26. Seseorang yang berzikir secara konsisten selamat
daripada kealpaan yang menyebabkan kecelakaan dunia dan
akhirat.
27. Dengan berzikir, seseorang dapat mencapai kemajuan dan
kejayaan.
28. Nur zikir sentiasa bersama orang yang berzikir.
29. Dalam hati manusia, ada bahagian yang boleh subur
hanya dengan berzikir.
30. Zikir dapat mengumpulkan kembali apa yang sudah
bercerai, menceraikan apa yang terkumpul, mendekatkan yang
jauh dan menjauhkan yang dekat.
31. Zikir menggerakkan hati manusia daripada tidur dan
menyedarkannya daripada kelalaian.
32. Zikir adalah pohon yang berbuah makrifat.
33. Zikir adalah ubat penyakit hati.
34. Zikir adalah sumber kesyukuran.
#kembangkan
#Allahumma solli ala Muhammad

KELEBIHAN BERZIKIR

Kelebihan Berzikir.
1.Menjauhkan diri daripada syaitan dan menghancurkan
kekuatannya.
2. Menyebabkan seseorang cinta kepadanya.
3. Menjauhkan rasa kegelisahan dan kesedihan hati.
4. Menjadikan hati lapang, gembira dan berseri-seri.
5. Menguatkan tubuh dan hati.
6. Menjadikan cahaya dalam rumah.
7. Menarik rezeki.
8. Mendapat kehebatan dan kegagahan (berkarisma &
berwibawa)
9. Zikir adalah sarana bagi kembali kepada ALLAH dan
membuat seseorang itu berserah diri kepada-Nya.
10. Mendekatkan seseorang kepada ALLAH.
11.Zikir adalah pintu makrifat kepada ALLAH.
12. Dengan berzikir, kehebatan dan kebesaran ALLAH dapat
masuk ke dalam hati.
13. Zikir membuatkan kita ingat pada ALLAH.
14. Zikir dapat menghidupkan hati.
15. Zikir adalah makanan bagi hati dan nurani.
16. Menjauhkan diri dari kesusahan dan kesalahan.
17. Menjauhkan diri dari perasaan takut dan was-was.
18. Apabila seseorang berzikir mengingati ALLAH, empat
penjuru ‘Arasy berzikir mengingatinya.
19. Apabila seseorang berzikir mengingati ALLAH pada waktu
senangnya, ALLAH mengingatinya pada saat dia berada dalam
kesusahan.
20. Zikir adalah sarana bagi menyelamatkan diri daripada
azab ALLAH.
21. Dengan berzikir, lidah seseorang jauh daripada ucapan-
ucapan keji seperti mengumpat, memaki, berbohong,
perkataan kotor dan juga perkataan sia-sia.
22. Majlis zikir adalah majlis malaikat, manakala majlis lalai
dan sia-sia adalah majlis syaitan.
23. Dengan berzikir, seseorang menjadi lebih bahagia dan
baik.
24. Pada hari kiamat, orang yang selalu berzikir terhindar
daripada bencana dan penyesalan.
25. Zikir adalah pohon di syurga.
26. Seseorang yang berzikir secara konsisten selamat
daripada kealpaan yang menyebabkan kecelakaan dunia dan
akhirat.
27. Dengan berzikir, seseorang dapat mencapai kemajuan dan
kejayaan.
28. Nur zikir sentiasa bersama orang yang berzikir.
29. Dalam hati manusia, ada bahagian yang boleh subur
hanya dengan berzikir.
30. Zikir dapat mengumpulkan kembali apa yang sudah
bercerai, menceraikan apa yang terkumpul, mendekatkan yang
jauh dan menjauhkan yang dekat.
31. Zikir menggerakkan hati manusia daripada tidur dan
menyedarkannya daripada kelalaian.
32. Zikir adalah pohon yang berbuah makrifat.
33. Zikir adalah ubat penyakit hati.
34. Zikir adalah sumber kesyukuran.
#kembangkan
#Allahumma solli ala Muhammad

Thursday, August 6, 2015

KELULUSAN WAKAF DAN KEBENARAN MEMBINA MASJID

Al-hamdulillah pihak Jawatankuasa Kompleks Ilmu dan Tarbiyyah Tajul Ariffin telah mendapat kelulusan dan kebenaran dari Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelamtan.(MAIK)